Terwijl jij geniet van het slotdiner, zijn deze mannen hard aan het werk

De Dienst Facilitaire Zaken en Logistiek is al twee weken op de Wedren

In de hoek van de Wedren, bij de gele containers van het MIC, zit Bert Lankhuijzen op een klapstoel in de verder lege container van de Dienst Facilitaire Zaken en Logistiek. “Dat er nu bijna niemand is, betekent dat we wat te doen hebben”, vertelt Bert. “Als het rustig is, zit het hier vol. Nu zijn er aantal op pad om wat te regelen voor de intocht.”

Twee weken
De tien mannen van de dienst van hoofd Gé Bäumler zijn al bijna twee weken aan de slag op de Wedren. “Vorige week moesten we natuurlijk alles opbouwen en inrichten. Eigenlijk hebben we het voor de Vierdaagse drukker dan tijdens de wandeldagen. Op dinsdagavond zijn we met het team gaan eten bij de Wereldkeuken. Verder was het hard werken met z’n allen.”

Rustig jaar
Bert merkt dat het dit jaar veel rustiger is dan andere jaren. “De voorbereiding is gewoon heel goed verlopen en dat merken we deze week. Wat de verschillende diensten van ons nodig hebben, is gewoon aanwezig. Daarnaast zijn er geen gekke dingen gebeurd. Dat scheelt natuurlijk. Het moeilijkst was het vervangen van een waterpomp in een keukentje. Wat ook fijn is, is dat we de toiletten dit jaar hebben uitbesteed. Dat is echt goed bevallen.


Werken tijdens slotdiner
Terwijl bijna alle UC’ers vanavond de week afsluiten met het slotdiner, moeten de mannen van Facilitair weer vol aan de bak. “Wij maken het slotdiner nooit mee. Zodra we het seintje krijgen dan het is afgelopen, beginnen we met het verzamelen van alle spullen die we hebben uitgeleend. Haspels, stoelen, ventilatoren. Dat soort dingen. Daarna breken we de boel af. Dat begint op vrijdagavond en duurt tot maandag. Gé is nog wel een dag of twee langer druk om de boel af te ronden.


Aan de slag

Bert vindt het jammer dat hij en zijn team niet tegelijkertijd eindigen, al vindt hij het ook geen ramp. “Het is ook wel leuk dat we eindelijk weer veel te doen hebben vanavond. Met het hele team aan de slag. We zijn natuurlijk vorige week al uit eten geweest, dus wij hebben al een gezellige avond gehad. En verder weten we niet beter dan dat we op de vrijdagavond werken.”

tekst: Thijs Stevens
beeld: Bianca van Uden en Carliet Wortelboer