Even voorstellen: nieuw bestuurslid Martijn Sijbers

Het Vierdaagsebestuur is de perfecte invulling van Martijns voormalige papadag

De tweede nieuwe aanwinst binnen het Vierdaagsebestuur is Martijn Sijbers (47) uit Heilig Landstichting. “Ik ben heel blij en trots dat ik het geworden ben. Het lijkt mij enorm leuk om samen de Vierdaagse te organiseren.”

Achtergrond

Martijn komt uit het Limburgse Tegelen, maar studeerde in Twente Technische Bedrijfskunde. Via omzwervingen in Polen en Spanje studeerde hij af bij Rijnstate in Arnhem. Bij accountants- en adviesorganisatie KPMG ontdekte hij het werkende leven, maar ontmoette hij ook zijn huidige vriendin. “Zij was stagiaire. Zou dat tegenwoordig nog mogelijk zijn? Echter, na al die jaren ben ik nog steeds erg blij met haar en samen hebben we drie kinderen (Joek 11, Tom 9 en Fleur 7).”


Probleemoplosser

Vijftien jaar geleden vond Martijn het tijd om voor zichzelf te beginnen als probleemoplosser en organisatiebouwer, ook wel interimmanager. “Ik blijf bij klanten vaak wat langer dan gepland, maar dat vind ik stiekem ook wel fijn. Bij interim is het in begin vaak vervelend, omdat je op een onrustig tijdstip binnenkomt. Het is dan heel fijn als je vervolgens de tijd krijgt om samen met de mensen de organisatie op te bouwen. Mijn laatste klus was directeur bij een orthese en prothese bedrijf in Oost Nederland. Het ging niet zo goed en ze hadden 11 directeuren in 10 jaar versleten. Het is dan fijn om vijf jaar directeur te zijn, de organisatie financieel gezond te maken met daarbij een prettige werksfeer.”


Blij en trots

Martijn liep de Vierdaagse één keer. In 2001 behaalde hij zijn eerste en enige beloning op de 50 kilometer. Als bezoeker volgt hij het evenement al tientallen jaren. Waarom hij is toegevoegd aan het bestuur, maakt hem niet zoveel uit. “Misschien was het de zachte g, waren het de bruine ogen, de glimlach of de best passende antwoorden op de vragen. Ik ben gewoon heel blij en trots dat ik het geworden ben. Het lijkt mij enorm leuk om samen de Vierdaagse te organiseren.”


Martijndag

“Na de zomervakantie gaat mijn jongste dochter op vrijdag ook hele dagen naar school dus er kwam wat tijd vrij. En alhoewel ik mijn papadag de afgelopen 12 jaar nooit had willen missen, had ik wel met mezelf iets afgesproken. Als de papadag minder (intensief) wordt, dan wordt het geen werkdag meer maar een Martijndag. En toen de vacature voorbijkwam leek me dit een mooie invulling van de Martijndag.”


Achter de schermen

Uiteraard hoopt Martijn dat de 103de editie van de Vierdaagse een groot succes wordt. “Zelf wil ik zoveel mogelijk zien van wat er achter de schermen gebeurt. Dit betekent zo divers mogelijk bij alle functies meelopen, zodat ik daarna zo goed mogelijk kan meebesturen.”

tekst: Thijs Stevens
beeld: Iris Immink