Recordaantal gebruikers voor Vierdaagse app

App-bouwer Wout: "In zes uur tijd kregen de servers 32 miljoen meldingen binnen"

Misschien is het nu al het meest besproken onderwerp van de 103de Vierdaagse: de Vierdaagse app. Niet zo gek, aangezien meer dan 100.000 (!) mensen deze app in gebruik hebben genomen. Op dinsdagochtend werkte de app tijdelijk niet bij iedereen, maar gelukkig lijkt alles nu te functioneren zoals het hoort. Wout Spierts van NXTApps legt uit hoe complex het is om zo’n enorme app te bouwen.

Eenvoudige app

Al in februari zat Wout samen met de Vierdaagse om tafel. Of ja, ‘al’, voor app-bouwers is februari al vrij kort dag wanneer er in juli een app opgeleverd moet worden waarop tienduizenden mensen elkaar live kunnen volgen. “Daarom hebben we vanaf het begin in uitstekend overleg met de Vierdaagse besloten om de app dit jaar eenvoudig te houden”, zegt Wout op dinsdagmiddag in het perscentrum.


Ruim 100.000 gebruikers

Samen met zijn collega’s Davy Alders en Rohald Boer heeft hij een drukke ochtend achter de rug. “Tussen 03.00 uur en 06.30 uur ging alles perfect, maar daarna trok de app het een tijd niet meer. Van tevoren hebben we een paar weken lang tests gedaan waarbij we simuleerden dat er 200.000 mensen op de app konden. De Vierdaagse app heeft nu ruim 100.000 gebruikers, dus ik weet zeker dat we het gewoon aan zouden moeten kunnen.”


Live-locatie

De grootste uitdaging voor Wout en zijn collega’s is dat veel gebruikers tegelijkertijd hun live-locatie delen. “Op een gegeven moment waren er meer dan 30.000 mensen die hun locatie deelden. In zes uur tijd kregen onze servers 32 miljoen meldingen binnen. Bij evenementen is het natuurlijk zo dat veel mensen op hetzelfde moment van hun app gebruik maken. De Lowlands app wordt bijvoorbeeld ook wel door ruim 100.000 mensen gedownload, maar die delen zeker niet zo massaal hun live-locatie.”


Goede hoop

Wout weet zeker dat hun app de drukte moet aankunnen. Hij heeft dan ook veel vertrouwen dat het vanaf nu – net als vanmiddag – beter werkt. “We zijn hier met een team van een man of acht een paar maanden full time mee bezig geweest. Ik baal daarom enorm dat het nu even niet goed werkte, maar ik heb goede hoop dat dat morgen anders is en we mensen weer blij kunnen maken.”


Reacties

Gelukkig krijgen Wout en zijn collega naast wat kritiek vooral positieve reacties. “Er zijn vooral veel oudere mensen met vragen. Het is leuk om ze te kunnen helpen en het valt me echt op hoe vriendelijk en dankbaar iedereen vervolgens reageert."


"Natuurlijk willen we ook dat het nog makkelijker wordt om locaties te kunnen delen en zijn er in de toekomst meer functies mogelijk in de app, maar nu draait het er vooral om dat mensen elkaar kunnen volgen, dat de organisatie nieuwsberichten kan delen én dat er pushberichten kunnen worden verstuurd. Wij werken er hard aan om dat de komende dagen weer te laten lukken, want we vinden dit echt een geweldig evenement en de samenwerking is super.”

tekst: Thijs Stevens
beeld: Carliet Wortelboer