Bijzonder UC-uitje: een rondleiding op Kamp Heumensoord

PEM-vrijwilligers bezochten tentenkamp van de militairen vorige week al

Altijd al willen weten hoe Kamp Heumensoord eruit ziet? Onder andere de Centrale Administratie en de PEM (Programmering Entertainment en Muziek) kregen al een rondleiding over het terrein.

Vergadering PEM

Toen de PEM-medewerkers vorige week zaterdag (6 juli) bij elkaar kwamen voor de jaarlijkse vergadering, besloten zij er direct een teamuitje achteraan te plakken. Met een groot deel van de vrijwilligers trokken ze naar Heumensoord. Coördinator Ger Hindriks heeft vanuit zijn ervaring bij de Dienst Protocol een rondleiding verzorgd.


Niet bekend op Heumensoord

Net als veel andere UC’ers komen de vrijwilligers van de PEM ook niet of nauwelijks op Kamp Heumensoord. De PEM is vooral actief bij de Vlaggenparade en de intocht. Dit was een leuke kans om ook eens het kamp te bekijken waar duizenden militairen jaarlijks vertoeven.


Geen militairen

Tijdens de rondleiding van de PEM waren er nog geen militairen op het terrein aanwezig, maar de tenten stonden er al wel. De vrijwilligers waren vooral onder de indruk van hoe groot het kamp is. De Centrale Administratie nam een kijkje op de zaterdag voorafgaand aan de Vierdaagse. Zij moesten zich van te voren registreren om het terrein op te mogen.


Foto’s

De PEM stuurde onderstaande foto’s naar onze redactie!

Kijkje nemen?

We kunnen ons goed voorstellen dat je volgend jaar ook een kijkje wil nemen met je team. Mocht dat het geval zijn, vraag het dan tijdig aan.

tekst: Thijs Stevens
beeld: PEM