Deelnemersbevestiging scannen vanaf smartphone

Proef met deelnemers op de 50km

Het is voor wandelaars vanaf dit jaar mogelijk om hun bevestiging te scannen vanaf de mobiele telefoon. Althans, alle deelnemers aan de 50km kunnen dat dit jaar voor het eerst proberen.

Makkelijker en duurzamer

Zowel de organisatie als de deelnemers spraken steeds vaker hun wens uit om de inschrijfbevestiging niet meer te hoeven printen. Dat is niet alleen makkelijker, het is ook een stuk duurzamer. 45.000 geprinte inschrijfbevestigingen is natuurlijk niet niks.


Proef

Dit jaar is ervoor gekozen om alleen 50km lopers de mogelijkheid te geven zich aan te melden via de smartphone. Deze groep heeft dit jaar een eigen aanmeldgebied (Julianapark oost) en is gemiddeld jonger dan de deelnemers van andere afstanden. Hopelijk zorgen de smartphones voor kortere in plaats van langere rijen.


Papier mag wel

Uiteraard mag iedereen zich nog wel aanmelden met een geprinte bevestiging. Mocht de test met het mobiel scannen positief verlopen, dan wordt het in 2020 voor deelnemers op de overige afstanden ook mogelijk om zich met de smartphone aan te melden.


Helderheid hoog

Voor een hoop deelnemers zal het nieuw zijn om zich via een smartphone te helpen. Geef wandelaars daarom de tip om de bevestiging al tijdig als pdf-bestand te downloaden op de telefoon en om de helderheid van het beeldscherm tijdens het aanmelden zo hoog mogelijk in te stellen.

tekst: Thijs Stevens
beeld: Iris Immink