Enorme operatie rondom Vierdaagse goodiebags

Meer dan een miljoen producten (!) werden met de hand ingepakt

Ieder jaar krijgen wandelaars die hun startbewijs komen ophalen zowel op de Wedren als Heumensoord een zogenaamde goodiebag uitgereikt. Grote kans dat je er nog nooit over hebt nagedacht, maar het organiseren van al die tasjes is echt een enorme operatie.

Met de hand

Bram Brinkman van PR & Sponsoring coördineert dit project samen met het bedrijf BagOffice. Een ander distributiebedrijf zorgt er vervolgens voor dat alle producten met de hand (!) worden gevuld en aangeleverd.


Enorme aantallen
Dit jaar vinden deelnemers 25 sponsoritems in hun goodiebag. Een enorm aantal wanneer je bedenkt dat er 46.000 (!) tasjes zijn gevuld. Een snelle rekensom (25 x 46.000) leert dat er liefst 1.150.000 artikelen zijn ingepakt. De lengte van een tasje is 28 centimeter. Als je alle tasjes op een rij zou leggen, vormt dit een rij van 12 kilometer. Toch leuk om te weten.

Goodiebag met inhoud

Bram vertelt waarom de goodiebag zo belangrijk is. “We moeten ieder jaar de juiste sponsors vinden die hun spullen in de goodiebags kwijt kunnen, zodat het een leuk en interessant pakket wordt waar de wandelaars ook écht iets aan hebben. Basis voor de goodiebag is dat het dient als ‘verpakking’ voor het Vierdaagse Magazine. De tas zelf wordt gesierd door het logo van de nieuwe hoofdsponsor LOWA, die hierdoor een grote extra zichtbaarheid krijgt.”

Grappig feitje

In een eerdere goodiebag van de Vierdaagse zat een voettablet. Fijn voor de wandelaars zul je misschien denken, ware het niet dat sommige wandelaars dit product aanzagen voor pepermunt. Gelukkig had dat misverstand behalve een vieze smaak (en een beetje buikpijn) geen vervelende gevolgen.

tekst: Thijs Stevens
beeld: BagOffice