Deze dame kom je liever niet tegen...

... maar ze is allerliefst! Chauffeur van de bezemwagen Anne-Mieke zit voor het zevende jaar op rij achter het stuur. Samen met verpleegkundige Anneke sleept ze de opgevers erdoorheen. Met bemoedigende woorden. En talloze zakken zoute drop.

Anne-Mieke: ‘De belangrijkste eigenschap voor een chauffeur van de bezemwagen? Dat je mensen weet op te peppen. Hoe hartverscheurend de verhalen soms ook zijn, over waarom en voor wie iemand meedoet aan de Vierdaagse. Mensen zitten er soms compleet doorheen. We laten ze rustig hun verhaal doen, zodat ze de eerste emoties van zich af kunnen praten. Daarna geven we er een positieve draai aan. We vertellen ze dat ze zo verstandig zijn geweest om te luisteren naar hun lichaam. Dat het medisch niet verantwoord is om verder te lopen. Dat ze kanjers zijn, en dat al die mensen langs de kant van de weg er óók voor hun staan. “Ja, ja…”, klinkt het dan vaak berustend.’


‘Anneke en ik pikken ze er inmiddels feilloos uit, de kandidaten voor de bezemwagen. Natuurlijk praten we niemand de bus in. Maar tegen wandelaars die al een poos lopen te strompelen of scheef lopen, zeggen we: “We zien je. Kijk maar hoe ver je komt, we rijden achter je aan.” Eerst zeggen ze nog: “Nee, ik red het wel”. Maar ik weet dan al: die zit binnen vijf minuten in de bus. De scheeflopers geven we gelijk zoute drop, kikkeren ze vrijwel meteen van op. Sowieso blijft eten een ding. Ons lunchpakket gaat vaak geheel naar onze passagiers toe. Dus als ik een tip mag geven aan wandelaars: eet genoeg. En een andere tip: train! Vorig jaar was het echt gênant: hadden we in Lent al de eerste passagiers. Ze waren nét de brug over! Kom op, mensen. Neem de Vierdaagse serieus. Want je weet waar je anders belandt: bij mij in de bus.’“Anneke en ik pikken ze er inmiddels feilloos uit, de kandidaten voor de bezemwagen”

Win een activity tracker van Fitbit

Anne-Mieke rijdt in een bus van Europcar, die voor de gelegenheid de bezemwagen heeft omgedoopt tot benenwagen. Europcar heeft een mooie actie waarbij je kans maakt op een Fitbit Inspire HR. Hoe je deze activity tracker in de wacht kunt slepen? Door je tussen 14 en 28 juli aan te melden voor de nieuwsbrief van Europcar.

Deel dit artikel:

Deze publicatie is gerealiseerd door contentmarketing- en communicatiebureau WAALKRAFT