VOORBEREIDINGSTOCHTEN OP DE VIERDAAGSE

Heuvelrug Wandeltocht: bossen, heide en vergezichten

Bossen, heide, vergezichten, heuvels én kastelen: de Heuvelrug Wandeltocht laat je zien hoe mooi de omgeving van Veenendaal is. Waarom deze tocht zo’n fijne voorbereiding op de Vierdaagse is? Omdat je verschillende afstanden kunt lopen. Er zijn routes van tien en van vijftig kilometer. Loop zaterdag 25 mei ook mee!

Turflandschap

De Heuvelrug Wandeltocht wordt dit jaar voor de vijftiende keer gehouden. Voor deze editie zijn de routes geheel vernieuwd. Wat ook nieuw is dit jaar: het historische tintje. De wandeltocht staat dit jaar in het teken van het 5ooste geboortejaar van Gilbert van Schoonbeke. En dat wordt uitgebreid gevierd in Veenendaal.


Gilbert van Schoonbeke was een Antwerpse stedenbouwer. Hij kwam in dit gebied zijn turf halen dat gebruikt werd voor de stadsuitbreiding van Antwerpen. De wandeltocht voert vanuit Veenendaal langs de sporen in het landschap en brengt zo de geschiedenis tot leven. Acteurs van lokale toneelverenigingen helpen daarbij een handje, dus wie weet kom je Gilbert ook nog tegen!


De tocht is voor jong en oud. Er kan gestart worden op de afstanden 10, 15, 25, 40 of 50 kilometer. Start en finish is bij het Rembrandt College, gelegen naast station Veenendaal-Centrum. Na afloop is er een medaille verkrijgbaar. Deelname kost 7,50 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee.

Goed voorbereid met de app

Heb jij de gratis Wandel.nl Vierdaagse Experience app al gedownload? Deze app is ontwikkeld door de KWBN samen met professionele wandeltrainers die jarenlange ervaring hebben in het begeleiden van Vierdaagsewandelaars. De app is jouw trainingsmaatje dat laat zien hoe je de voorbereiding op de Vierdaagse in het dagelijks leven kunt inpassen. En hoe leuk dat kan zijn!

Als je de app hebt gedownload, dan zie je dat in het weekend van de Heuvelrug Wandeltocht een wandeltraining op de planning staat. Loop je tijdens de Vierdaagse de 30 km, dan betekent dat volgens de app dat je dat weekend 25 km moet trainen. Leg je tijdens de Vierdaagse de 40 af, dan train je dat weekend 30 km. Voor degenen die tijdens de Vierdaagse de 50 lopen, staat er een training van 40 km op de planning.

Download de app hier.

Deel dit artikel:

Deze publicatie is gerealiseerd door contentmarketing- en communicatiebureau WAALKRAFT