Hoe kies je de perfecte wandelschoen?

Lowa helpt je een handje


‘Het allerbelangrijkste aan een wandelschoen? Dat hij je voeten goed ondersteunt. Helemaal voor een langeafstandstocht als de Vierdaagse.’


Jeroen de Wit, Lowa

Nieuwe wandelschoenen nodig? Met nog vier maanden te gaan tot de Vierdaagse is het een goed moment om een nieuw paar aan te schaffen. Maar hoe kies je nu het perfecte model? Jeroen de Wit, sales manager van Lowa, is er stellig over: ‘Je kiest de schoen die jou het best zit. Op basis van jouw voet, je gewicht, de tocht die je gaat ondernemen, de weersomstandigheden waarin dat gaat gebeuren et cetera geven wij een aantal adviezen. Maar zit een ander model jou beter, dan is dat de schoen voor jou.


Het allerbelangrijkste is dat de schoen je voet goed ondersteunt. Dat zit wel snor bij onze modellen. Het unieke van een schoen van Lowa is namelijk de zool. We trekken als het ware de zool langs de voet omhoog, zodat je niet op maar in de zool staat. Optimale ondersteuning en daardoor urenlang wandelplezier gegarandeerd!’

Andere tips van Jeroen:

Laat maar rollen

Hoewel een hoge wandelschoen ook je enkels ondersteunt, kan je voet met een lage schoen maximaal afrollen. Omdat de Vierdaagse een vrij vlak en verhard parcours kent, adviseren wij een laag model.

Altijd droog

Je loopt graag in de regen of door de plassen? Kies dan een model met Gore-Tex voering, zoals de Ferrox GTX Nijmegen. Gore-Tex laat vocht in druppelvorm niet naar binnen en in dampvorm wel naar buiten.

Geef ze de ruimte

Tijdens het lopen van een langeafstandstocht als de Vierdaagse zakt je voet op den duur iets door en zwelt hij wat op. Koop je schoenen daarom niet te klein, maar geef je tenen de ruimte.

Lowa is de komende vier jaar trotse hoofdsponsor van de Vierdaagse

Trek die schoen aan

In de Lowa-trailer die op 13 april ook op de Bloesemtocht staat kun je advies inwinnen en schoenen passen. Sterker nog: je kunt de tocht zelfs afleggen op een van de modellen die Lowa speciaal voor de Vierdaagse heeft ontwikkeld. Hoe dat werkt? Dat zie je in het filmpje.


Website: lowaexperience.nl/trailer

Deel dit artikel:

Deze publicatie is gerealiseerd door contentmarketing- en communicatiebureau  WAALKRAFT