Ondertussen op Heumensoord

Ook voor de militairen is de Vierdaagse een groot feest. Al is niets menselijks ze vreemd. Net als iedere wandelaar zien ze af. Lijden, vloeken en zwijgen ze. Maar bij de aankomst op kazerne Heumensoord volgt de ontlading. En dat ziet er zo uit.

Foto's: Duncan de Fey

“De omvang van de Vierdaagse is enorm! Hoe de hele regio op z’n kop staat, al die nationaliteiten die hier vertegenwoordigd zijn. Ongelooflijk. En allemaal weten we van elkaar waar we doorheen gaan. Wat ik mee terugneem naar Australië? Het gevoel een prachtige prestatie te hebben geleverd.”

Julia Phan (18)
Cadet sergeant
Australië

“Ik had weleens van de Vierdaagse gehoord. Iets over dat er mensen op straat zitten te klappen voor wandelaars. Maar dit had ik nooit verwacht: hele families staan op de banken. Ongelooflijk mooi, dat ook bejaarde mensen ons aanmoedigen. Hoe mensen hier ‘vieren’, daar kunnen wij nog wat van leren.”

Oliver Becker (35)
Korporaal
Duitsland

“Dit is mijn 28e Vierdaagse. En al die tijd is de Vierdaagse het hoogtepunt van het jaar. Ik loop over de hele wereld, maar wat je hier meemaakt zie je nergens anders. Het is sport en gezelligheid. Vriendschap en kameraadschap. Want, van jong tot oud: we willen allemaal finishen. Samen.”

Regula Ita (57)
Staff warrant officer OR-9
Zwitserland

Deel dit artikel:

Deze publicatie is gerealiseerd door contentmarketing- en communicatiebureau WAALKRAFT