VOORBEREIDINGSTOCHTEN OP DE VIERDAAGSE

Zó mooi is de Betuwe

De komende maanden tippen we de leukste wandelroutes en -tochten om af te leggen ter voorbereiding op de Vierdaagse. We trappen af met de Bloesemtocht die op 13 april in Geldermalsen plaatsvindt. De Bloesemtocht is een van de populairste georganiseerde wandeltochten van Nederland. Ontdek speciaal opengestelde privéterreinen, wandel door bloeiende fruitboomgaarden en steek de lieflijke Linge over.

Met routes die variëren van acht tot veertig kilometer is de Bloesemtocht uitstekend geschikt om ook met kinderen te lopen. Tel daar de livemuziek langs de route en de ongedwongen sfeer bij op en je begrijpt waarom de Bloesemtocht zo populair is. We zetten drie highlights van deze tocht voor je op een rijtje. Loop je mee?

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Het ‘openluchtmuseum van de Betuwe’ is al sinds 1734 in handen van dezelfde familie. Ook tijdens de Bloesemtocht kun je Heerlijkheid Mariënwaerdt betreden en op het landgoed even uitrusten in uitspanning de Hooge Schuur. Geniet daar van een – hoe kan het anders – heerlijk fruitsapje dat geperst is van biologisch geteeld fruit van het landgoed zelf. En hup, daar ga je weer!


Website: www.marienwaerdt.nl

De Linge

De langste rivier van Nederland is volgens velen ook de mooiste van het land: de Linge. 108 kilometer lang stroomt ze te midden van een afwisselend decor met boomgaarden, weilanden, grienden en rietvelden. Tijdens de Bloesemtocht begeleidt de rivier je traag meanderend door het Betuwse landschap. Wedden dat de Linge je niet meer loslaat?


Website: www.lingestreek.nl

Muziek

De Bloesemtocht staat bekend om de vele harmonieorkesten, popgroepen en dweilorkesten langs de route. Er is voor elk oor wat wils: van bigbands tot sambagroepen, van blue grass tot koormuziek.


Wil je even nagenieten van de muziek van vorig jaar? Of juist in de stemming komen voor 13 april? Luister dan naar de spotifylijst met muziek van de tocht van 2018.


Meedoen aan de Bloesemtocht?
Kijk op www.rodekruisbloesemtocht.nl voor meer informatie

Nieuwe schoenen nodig?

Lowa, de nieuwe hoofdsponsor van de Vierdaagse, is ook aanwezig tijdens de Bloesemtocht. In de Experience Trailer geven de Lowa-experts je advies over de beste schoen voor jouw voeten. Handig!


Website: lowaexperience.nl/trailer

Deel dit artikel:

Deze publicatie is gerealiseerd door contentmarketing- en communicatiebureau  WAALKRAFT